Huishoudhulp of poetsvrouw in de regio Mol, Geel, Dessel, Balen, Meerhout  

Wie zijn wij? Wat doen wij?

VZW-PWA Mol is een erkende onderneming die werkne(e)m(st)ers aanwerft om in het kader van het dienstencheques systeem bij particulieren huishoudelijke hulp te  verrichten.

Wij zijn als sociaal dienstenchequebedrijf operationeel sinds 1 januari 2005, en besteden veel aandacht aan de tewerkstelling van laaggeschoolden en langdurige werkzoekenden. Maar… “iedereen” die gemotiveerd is, is welkom!

Kwaliteit, een goede service en een aangename werksfeer met werkzekerheid voor het personeel staan bij ons hoog in het vaandel.

 

Welke activiteiten mogen uitgevoerd worden?

  • Schoonmaken van de woning en ramen
  • Wassen en strijken
  • Boodschappen doen
  • Maaltijden bereiden
  • Kleine naaiwerken

 

Wie kan klant worden?

Alle particulieren.
Wij bieden hulp aan in blokken van minstens 3 uur, wekelijks of om de 14 dagen.

 

Wie mag de activiteiten uitvoeren?

De huishoudelijke taken worden uitgevoerd door gemotiveerde huishoudhulpen die bij ons een vast contract hebben. Zij krijgen van bij de aanwerving de nodige opleidingen, begeleiding en ondersteuning op de werkvloer (jobcoach).

 

1. Wat is een dienstencheque(kostprijs)?

Een dienstencheque, is het betalingsmiddel om één prestatie-uur huishoudelijke hulp te betalen.
Een dienstencheque kost 9 Euro per uur en geeft een fiscaal voordeel van 30%. De werkelijke kost van een dienstencheque bedraagt dus 6,30 Euro. Je mag maximum 500 dienstencheques per jaar bestellen. De aankoopprijs van de eerste 400 dienstencheques is vastgelegd op 9 Euro. De aankoopprijs van de laatste 100 dienstencheques is vastgelegd op 10 Euro.

Voor 156 dienstencheques ontvang je fiscaal voordeel! De uitgiftefirma Sodexo stuurt jaarlijks op 1 april een fiscaal attest, dat u bij uw belastingsaangifte moet voegen.

Dienstencheques voor huishoudhulp of poetsvrouw

 

2. Hoe dienstencheques aankopen?

Heel simpel! Eerst moet er een gebruikersnummer aangevraagd worden bij de uitgiftefirma Sodexo.

Je kan dit zelf doen via de website: www.dienstencheques-vlaanderen.be of bestel telefonisch via 02/547.54.95. Of wij doen dit voor jou bij je eerste inschrijving.

Bij de inschrijving moet je een keuze maken tussen papieren of elektronische dienstencheques. Voor klanten die vertrouwd zijn met het internet, raden we de elektronische vorm aan. Papieren cheques krijg je per post door Sodexo toegezonden. Elektronische cheques komen terecht in een elektronische portefeuille die je zelf via internet kan beheren. Na inschrijving ontvang je een gebruikersnummer. Dienstencheques bestellen is voor beide soorten dienstencheques zeer eenvoudig:

  • Je kan de gewenste hoeveelheid cheques aankopen door een veelvoud van 9 te storten op rekeningnummer: BE41 0017 7246 2610
  • Het minimum aantal dienstencheques is 10!
  • Je gebruikersnummer moet je steeds vermelden als mededeling!

 

Dienstencheques voor huishoudhulp of poetsvrouw

 

Hoelang zijn dienstencheques geldig?

Dienstencheques zijn 8 maanden geldig. 
Let goed op!!  De geldigheidsdatum staat duidelijk vermeld op elke cheque.
Indien de geldigheidsdatum is verstreken, wordt de cheque niet meer aanvaard (is waardeloos).